26. august 2003 

Vi har nu torsdag og har oplevet en masse i dag. Vi havde aftalt en rundvisning McAllan Destilleri nede i byen kl. 11. Der fik vi en meget interessant omvisning med smagsprøver, og vi købte en fleecejakke til fruen og en kasket til mig og lidt whisky. Destilleriet ejes af en familie med stolte traditioner og de ejer flere destillerier i området.

Mens vi var der, så vi en lastvogn komme fra udlandet med et helt læs tønder/fade, som har været anvendt til sherry, og de skal nu bruges til lagring af whisky her på stedet. Det er deraf whisky får den gyldne farve. Lige når den er destilleret, er væsken helt klar

   

Vi var også inde og se Speyside Cooperage, som er det sted, hvor alle tønder/fade laves/repareres, altså et en art bødkerværksted. Det er næsten rent håndarbejde. 

Derefter kørte vi til The Glenfiddich Destillery i Dufftown, hvor vi også fik en rundvisning, og her fik vi lov til at fotografere, også indendørs. Dette destilleri var meget større, men vi blev enige om bagefter, at vi syntes bedst om McAllan. Også smagen var bedst i McAllan.

Også Glenfiddich Destillery havde stolte traditioner, og familien har ejet det siden 1887.

 

I udstillingen så vi bl.a. en whisky, den ældste og dyreste skotske whisky – den stod til £10.000 – en sjælden sag fra 1937.

 

 

 

 

Se også videoen: Whisky (256 Kbit/sek)

 

 

Efter den sidste rundvisning, hvor vi også fik kaffe og scones (boller), inden vi forlod destilleriet, tog vi en tur ind over Milltown of Edinvillie og Carron tilbage til Archiestown og campingpladsen. En meget smuk tur på meget små veje.

Da vi var kommet hjem, fik vi besøg af campingfatter, som var i stiveste pus. Han havde været til fest iført kilt og det hele. 

Vi spiste ved langbord og i dag fik vi svensk pølseret.

 Vi gik hver til sit allerede inden 10 og tidligt i seng.. Det blev en kølig aften. Det er nu kun 10 grader, men vejret har været fint hele dagen. I morges var det gråvejr, og så ved middagstid blev det strålende solskin fra en skyfri himmel, og nu har det været vekslende skydække og igen opklaring med få skyer. Det er spændende, hvordan vejret bliver i morgen. 

I morgen skal vi så videre og bl.a. se Elgin og Loch Ness m.v. Nu må vi se, hvad vi når. Slut for i dag.

 

 

 

 

Tilbage Næste