19. august 2003

I morges stod vi op ved 8-tiden og skulle køre til en Park and Ride plads i nærheden af York, herfra så med bus ind til York. Da vi kom til Park an Ride pladsen , havde en af os glemt sin taske hjemme i campingvognen, så vi måtte tilbage og hentede den.

Det tog næsten 1 time, så det kostede kvajebajere senere på dagen. Systemet med Park and Ride virkede glimrende. Vi blev læsset af lige inde midt i York, lige ud for York Minster, og der var et mylder af mennesker, og vi var inde i kirken. 

Jeg har taget mange billeder, og det er virkeligt flot derinde. 

Efter at have været derinde i lang tid, måske 1 time, gik vi så en tur ned gennem Yorks smalle gader. Der var et mylder af mennesker, og på et tidspunkt var vi inde på en pub, hvor vi fik øl og dejlige sandwichs med kylling og bacon. 

Derefter gik vi videre, hvor vi bl.a. så en gøgler i kæder gøre sig fri.  Gaderne var så smalle, at husene næsten nåede sammen for oven. Yderligere lidt sight seeing bl.a. på en stor markedsplads, og vi var nede for at ville ind i vikingemuseet Jorvik, men der var så lang en kø, at vi opgav det. Derefter slentretur gennem byen tilbage til busstoppestedet og hjem til Park and Ride pladsen. Lige i nærheden lå der et rensningsanlæg, så vi kunne lugte, at nu var vi kommet det rigtige sted hen. 

På vej hjem til Sherif Hutton campingplads var vi inde i et supermarked, hvor de havde en Netto-butik, og der fik vi handlet dagligvarer og fik fyldt benzin på og kørte hjem.  

 

Da vi kom hjem på pladsen, havde vi alle behov for lidt væske, og der var varmt nok til at sidde ude i shorts og bar mave. 

Om aftenen spiste igen sammen i forteltet.  

Det var en fin dag med blandet skydække, tørvejr og sol ind imellem, op til 20 grader, men her til aften, da vi sad ude, faldt temperaturen ned til 13 grader, så jeg var den første, der trak ind i vognen, fordi jeg frøs.

Der er nu en stjerneklar aften og vi skal til køjs, for i morgen tidlig skal vi køre allerede kl. 8, og vi har planlagt at køre direkte til Edinburgh i morgen. Og vi slutter dagbogen nu for i dag. 

 Video: York (256 Kbit/s)

 

 

 

 

 

Tilbage Næste