Installationsvejledning

 

For at få installeret kortene skal man følge nedenstående installationsvejledning.

 

Trin 1 - Check eksisterende MapSource installation

En forudsætning for at kunne se kortene er en eksisterende installation af MapSource på Pc’en. Uden MapSource ingen kort. Kortene er afprøvet på MapSource version 6.15.11 og muligvis kan der være problemer med ældre udgaver af programmet. Hent eventuelt seneste opdatering via menupunktet (hjælp, kontroller softwareopdateringer) i MapSource programmet.

 

Trin 2 - [valgfrit] Etablér gendannelsespunkt på Pc’en

Det er valgfrit om du vil etablere et gendannelsespunkt på din PC. Gendannelsespunktet sikrer, at du kan genetablere din PC hvis der skulle gå noget galt under installationen af kortene. Se Windows hjælpen for vejledning i at lave et gendannelsespunkt.

 

Trin 3 - Gem filen og kør den

Det er valgfrit, hvor du vil gemme ”posthaKurverSetup.exe”, f.eks. på skrivebordet. Dobbeltklik derefter på filen og PosthaKurver bliver installeret i mappen c:/myMaps/Kurver.

 

Afprøvning af systemet

Hvis man nu åbner programmet MapSource, skulle programmet gerne virke.

 

Oppe i øverste venstre hjørne er en dropdown menu (vælg et produkt) 1), hvor nu også ” PosthaKurver” optræder som en mulighed. Prøv at klikke på den. Ovre i højre vindue får man nu et PreviewKort med ganske få detaljer (vælg kortskala 100 km, for at se alle kort på én gang) 2).

 

 

Alle de kort, der i forvejen ligger i MapSource kan gemmes i en fil, der f.eks. kaldes ”Danmark.gdb”. Hvis man åbner den, bliver alle kort, som i forvejen er valgt kaldt ind i MapSource programmet. For nu at få det nye Kurver-kort med i denne samling, klikkes oppe i værktøjslinien på ”kortværktøjet” 3), og derefter kan man trække musen over på previevkortet og markere det (gul kant). Så dukker Kurver-kortet op i oversigten over kort ovre til venstre.

 

Tilslut GPS-en til computeren og klik på ”overfør” i kommandolinien, ”send til enhed”. Programmet går nu i gang med at søge efter GPS-en. Når den er fundet sættes flueben ved ”kort”. Nederst i venstre hjørne kan man se, hvor meget alle filerne fylder i MB, og det skal der selvfølgelig være plads til på hukommelseskortet.

 

Når forholdene er i orden trykkes på ”send” og programmet går i gang med at opbygge og sende filer. Det kan tage adskillige minutter. (I mit tilfælde 16MB ca. 5 min.)

 

Til slut kommer en kvittering, at dataene er korrekt afsendt.

 

Og så er det tid til at se kortene i GPS-en og lege lidt med dem.

 

 

 

 

 

Hvis du fortryder:

Kurver kortet kan fjernes fra MapSource ved at køre filen ” unins000.exe”.