30.marts-2.april

I dag holdt alle en hviledag på pladsen. Man gik og pakkede lidt sammen, fik flyttet nogle campingvogne, så de var nemme at spænde for næste morgen,  og vi ventede jo på Autohjælp, som skulle komme med et nyt hjul til os.

 

 

 


 

 Maibritt havde travlt med at klippe. Hun er jo damefrisør og både damer og herrer kom under saksen.


Bemærk frisørstolen

På et tidspunkt midt på dagen ringede vi til SOS og sagde som det var, at de ikke var kommet endnu, og de lovede så at rykke for, hvornår der ville ske noget. 

Klokken lidt i 3 kom der så en autohjælp forbi, men det viste sig, at vedkommende slet ikke var sat ind i sagen. Alle de oplysninger vi havde givet SOS om fælgstørrelse, dækstørrelse osv. var han ikke bekendt med, og han havde lidt svært ved at finde ud af, hvad der egentlig skulle skiftes, for det dæk, der sad på campingvognen, så jo godt nok ud, men det var jo 10 år gammelt, så det turde vi ikke køre hjem på. Han besluttede så at tage hele hjulet med, for som han sagde lettere at kunne finde ud af størrelsen på det nye fælg og dæk.

 Og det var så kl. 16.00 han kørte med det. Så fra at have haft 3 hjul med hjemmefra, hvor vi så mistede det ene undervejs, havde vi så nu kun 1 hjul tilbage, og vi skulle køre næste morgen klokken 7.00.

 Endelig kom han tilbage lidt i 6 og havde ikke kunnet skaffe et fælg, så det var jo ikke særligt tilfredsstillende, men han havde dog sat et nyt dæk på det gamle fælg, så det blev monteret på, og nu var vi så klar til at køre næste morgen. Og lettede var vi, men lidt utilfredse med, at vi ikke havde fået et reservehjul, som det jo havde været meningen.

 Om aftenen var vi alle ude og spise for sidste gang på restaurant Piraten, hvor vi fik en pastaret, som bestod af 3 slags pasta, og den smagte rigtig godt. Vi fik vin og vand til, og det var rigtig hyggeligt.

 

 Derefter hjem og forholdsvis tidligt i seng. Vi skulle jo op kl. 5.45 næste morgen, så vi kunne være klar til at køre kl. 7.00. Og vi skulle jo op ad den snævre opkørsel fra campingpladsen - se video.

 

Torsdag den 31. marts 2005

Så nåede dagbogen til torsdag, hvor vi fik pakket de sidste ting, vendt vognen rundt og spændt for, og var klar og kom af sted kl. 7.10.

 Turen gik glat. Der var lidt trafik ud til motorvejen, men derefter var der faktisk ingen problemer nogen steder. Vi kom slet ikke til at køre i kø, hverken ved Brennerpasset eller rundt om München,

 

 Vi ankom til Bährenschlucht Campingplads ca. ved 17-tiden.

 Vi kørte sådan, at Yvonne og Dennis kørte sammen med Lisbeth, Kurt og Rikke, og vi fulgtes med Lone og Chr., Ketty og Allan og Mona og Birger. Og da vi kom frem, var de førstnævnte netop lige ankommet.

Vi fik slået op og var oppe og melde os til, og det var jo den samme plads, hvor vi havde været med til barnefødselsdag 14 dage før.

 Vi var så oppe og spise om aftenen, fik nogle kæmpe måltider af forskellig slags, og blev overmætte.

 Gik derefter tidligt i seng, hvor Jytte læste og jeg skrev dagbog.

 

Fredag den 1. april 2005

Allan fik en opringning hjemmefra, at hans hest var sluppet løs i Kongelunden, og at man ikke kunne fange den igen. Det viste sig senere, at det var Julie, der havde lavet en aprilsnar.

 Den dag var afsat til lidt sightseeing på egen hånd. Yvonne og Dennis tog en tur til Nürnberg, og vi andre tog på forskellige ture og også på indkøb i omegnen, og vi var inde og handle stort ind i ALDI, og så skulle vi betale, og så viste det sig, at de ikke tog betalingskort. Lidt penge havde vi do, så Jytte kunne udvælge et par enkelte ting, som vi kunne betale. Resten af varerne måtte vi lade ligge. 

 Så efterfølgende fik vi hævet nogle euro i den lokale Sparbanks pengeautomat. Derefter en lille gåtur i den hyggelige by, hvor vi også købte lidt gaver til børnebørnene og et enkelt postkort.

 

Mens vi var inde og tanke op, kom Jytte og Ole og Lise og Ole Hansen, som de 2 sidste vogne fra Gardasøen. De havde taget en dag længere dernede. De skulle jo lige have hilst af med datteren Maibritt osv. Så nu var vi alle samlede igen, undtagen Birgit og Henning, som selv kørte hjem på egen hånd.

 Denne aften bestilte vi så et samlet bord til hele selskabet, 17 personer. Og vi fik dejlig mad og dunkelbier.

 

 Nogle sluttede med isdessert, så maverne var igen fulde. Og så skulle vi jo ikke for sent i seng, fordi vi havde aftalt, at vi ville stå op kl. 7.00 og køre, når vi var færdige, ca. ved 8-tiden.

 

Lørdag den 2. april 2005

I dag skal vi så køre helt hjem.

 

 Det gik meget fint hele vejen. Moderat trafik. Vi kunne køre stille og roligt. Allan havde lidt problemer med påløbsbremsen på campingvognen, så vi måtte ikke køre for stærkt.

 Vi kørte godt 200 km ad gangen, hvor vi så holdt pause og tankede.

 

 Vi nåede til Rostock ca. 17.20. Vi fik købt ind og skulle så møde i færgelejet senest kl. 18.30.

 

Færgen var dog forsinket. Den ankom først lige godt 19, og vi kom først af sted 19.30. Så var det igen tid til at få fyldt maverne op med dejlig mad, denne gang dansk mad, peberbøf og oksefilet. Dertil øl og salatbar. Det smagte dejligt.

Ankomst Gedser ca. 22.15. Var hjemme i Hvalsø ca. 23.30. Vi gik strakt i gang med at tømme campingvognen, og det blev sent, inden vi kom i seng. 

 

 


Og det var så slut på vores dejlige campingferie til Gardasøen i Italien, sammen med gode campingvenner.

 Dog er der lige en sidste lille historie at fortælle. Næste morgen, da vi sad ved morgenbordet, stak Chr. lige hovedet ind og kunne fortælle, at vor campingvogn stod og var flad på det ene hjul. Det nye dæk monteret på det gamle fælg, havde jo ellers holdt hele vejen hjem fra Italien, også med et ophold på campingpladsen i Tyskland natten i forvejen, men alligevel er hjulet på mystik vis blevet fladt i nattens løb, efter vor hjemkomst. Så vi måtte have Dansk Autohjælp ud og hjælpe os med at løfte campingvognen op og afmontere hjulet. Og nu skal vi så mandag have skaffet et nyt og have lappet det gamle.

 Og det var så den allersidste genvordighed, vi kan fortælle fra denne dejlige ferietur.

Tilbage Op